USD 34,25
EUR 37,63
ALTIN 2.871,88
BIST100 9.132

8 kilometrelik kanal hâlâ gizemini koruyor

Kayseri'de 8 kilometre uzunluğunda, bazı bölgelerde 3 metre derinliğe ve 7 metre genişliğe ulaşan su kanalını kimin açtığı halen belirlenmedi. İşin peşine düşen Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin; kanalı kimin açtığını ve neye hizmet ettiğini bulamadıklarını söyleyerek, "8 kilometrelik bir havuz açtık deseler rekorlar kitabına girerler" dedi.

01 Ekim 2024 | 15:05
Son Güncelleme:
8 kilometrelik kanal hâlâ gizemini koruyor - Sayfa 1

Kayseri'nin Melikgazi ilçesine bağlı Sarımsaklı Mahallesi sınırında sona eren ve kimin tarafından açıldığı belirlenemeyen 8 kilometre uzunluğunda, 3 metre derinliğinde ve 7 metre genişliğindeki su kanalı hâlâ gizemini koruyor. Kanalın açıldığı günden bu yana konuyu takip eden Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, bölgede tarımı ve hayvancılığı tehdit eden bu kanalın kimin tarafından açıldığını henüz bulamadıklarını ifade etti.

8 kilometrelik kanal hâlâ gizemini koruyor - Sayfa 2

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, "Bu kanalın akılla ve mantıkla izah edilebilir bir durumu yok" diyen Şahin, "Bu arazi tam ortasından bir kanalla ikiye bölünüyor. Sağındaki ve solundaki alanlar aynı kuruma ait; o kurum da mera müdürlüğü. Bizim devletimizin tam ortasından böyle bir kanal geçiyor" şeklinde konuştu.

8 kilometrelik kanal hâlâ gizemini koruyor - Sayfa 3

Devamında da “Bu kanal 8 kilometre uzunluğunda ve içerisinden 5 bin kamyon toprak çıkarıldı; nereye gittiği ise bilinmiyor. Kanalın sahibi yok. Mera sorumlusuna kime ait olduğunu sorduğumuzda, ‘Bize ait değil’ yanıtını alıyoruz. Bu kanalın akılla ve mantıkla izah edilebilir bir durumu yok. Mera arazisinin tam ortasından geçiyor ama kimin açtığını bilmiyoruz. Ne mera sorumlusu, ne DSİ, ne de başka bir kurum sahipleniyor. Peki, bu kanal kime ait? Uzaylılara mı? Bu kadar basit bir durumun izahı yapılamaz mı?” dedi.

8 kilometrelik kanal hâlâ gizemini koruyor - Sayfa 4

“Aylardır peşindeyiz ama bu kanalı kimin açtığı hâlâ meçhul. Resmi olarak kimse bunu üstlenmedi. Tarım il müdürlüğüne gittiğimizde, ‘Bize ait değil’ diyorlar. ‘Ortada bir kanal açılmış ve bu mera arazisine zarar veriyor’ dediğimizde, ‘Bize bir zarar vermiyor’ yanıtını alıyoruz.''