USD 34,06
EUR 38,07
ALTIN 2.834,58
BIST100 9.976
550 yıllık mirasın içinde tarihe ışık tutan buluşma - Sayfa 5

Prof. Dr. Haşim Şahin Şeyh Muslihiddin, “Sakarya’da Kaynarca’da ahi kültürü ve tekke kültürünü birleştiren en önemli şahıslardan birisidir. İçerisinde bulunduğumuz bu camii 1486 yılında ahi teşkilatından Şeyh Muslihiddin tarafından yapıldı ve adını bu şeyhten alan camii 537 yıldır tarihe şahitlik ediyor. Osmanlı ve Türk tarihinden öğreneceğimiz, ders alacağımız ve hayatımıza yön vereceğimiz nice bilgelikler var” ifadelerini kullandı.

550 yıllık mirasın içinde tarihe ışık tutan buluşma - Sayfa 6

“Maziden atiye…”

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada “Geleceğimizin mimarı olan gençlerimize tarihimizi, değerlerimizi ve bizi biz yapan kültür mirasımızı anlatıyoruz. Tarihe ışık tutan söyleşilerimize 500 yıla şahitlik eden bir kültür mirasında devam ettik. Gençlerimiz memnun, biz de mutluyuz. Maziden, atiye devam eden mirasın taşıyıcısı olmaya devam edeceğiz. Etkinliklerimize tüm Sakarya’yı bekliyoruz” denildi.

550 yıllık mirasın içinde tarihe ışık tutan buluşma - Sayfa 7

Program sonunda yapılan etkinlikten kaldıkları memnuniyeti dile getiren öğrenciler, öğretmenleri ve Camii İmamı Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce’ye ve Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ettiler.