USD 34,16
EUR 38,21
ALTIN 2.923,27
BIST100 9.777

31. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali Yarın Başlıyor

Yarın başlayacak olan 31. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali'nde ünlü sanatçılar ödüllerine kavuşacak. Festivalde, 11 film yarışacak ve En İyi Film ödülü sahibine 1,5 milyon TL destek verilecek.

22 Eylül 2024 | 11:38
Son Güncelleme:
31. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali Yarın Başlıyor - Sayfa 1

Bu yıl Orhan Kemal Emek Ödülleri, sinemaya emek vermiş üç isme verilecek: Yönetmen Muzaffer Hiçdurmaz, oyuncu Güler Ökten ve tiyatro yönetmeni Mazlum Kiper. Festival Yürütme Kurulu, bu üç değerli sinemacıya ödül vermekten onur duyduklarını belirtti.

31. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali Yarın Başlıyor - Sayfa 2

Başarılı oyuncu Demet Akbağ ve usta aktör Uğur Polat, bu yılın Onur Ödülleri'ne layık görüldü. Ödüller, 26 Eylül'de düzenlenecek özel gecede sahiplerine sunulacak.

31. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali Yarın Başlıyor - Sayfa 3

Feride Çiçekoğlu, Janet Barış ve Mehmet Açar’dan oluşan seçici kurulun değerlendirdiği yarışmada, 11 film jüri karşısına çıkacak. Nuri Bilge Ceylan başkanlığındaki jüri, En İyi Film ödülü için yarışan yapımları değerlendirecek. En İyi Film ödülüne layık görülen film, 1,5 milyon TL para ödülü kazanacak.

31. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali Yarın Başlıyor - Sayfa 4

Festivalde, Vuslat Saraçoğlu’nun “Bildiğiniz Gibi Değil”, Erkan Tahhuşoğlu’nun “Döngü”, Türker Süer’in “Gecenin Kıyısı” ve diğer 8 film seyirciyle buluşacak. 10 film Türkiye’de ilk kez, 5’i ise dünya prömiyerini yapacak.