Sakarya’ya 43 ayda 31 proje
43 ayda şehrin dört bir köşesinde hayata geçirilen eserleri anlatan Yüce içme suyu, yağmur suyu, kanalizasyon alanında ve üretim tesisleri noktasında şehrin geleceğini garanti altına alacak projelerin detaylarından bahsetti. Yapılan sunumda ‘tarihi proje’ olarak nitelendirilen Darıçayırı Barajı, Karaman GES, Numune İnceleme Laboratuvarı, SASKİ Arşiv Binası, Hanlı Hizmet Binası, İSO 9001 Kalite Su Yönetim Belgesi, Taraklı Arıtma Tesisi projeleri ön plana çıktı.
Yüce, tüm altyapı, baraj, içme suyu şebekesi, arıtma, kanalizasyon ve yağmursuyu imalatı projeleri dâhil edildiğinde hayata geçirdikleri projelerin maliyetinin yakında 4 milyar TL’yi bulacağını ve Sakarya’ya 100 yıllık tarihi bir proje kazandıracaklarını açıkladı. Yüce, “Sakarya’ya uzun yıllar hizmet edecek dev bir altyapı oluşumunu hazırladık, şehrin yarınlarını garanti altına almak için gündüz gece çalışıyoruz” dedi.
Darıçayırı Barajı ve Karaman GES
Darıçayırı Barajı’nı 3 milyar TL gibi bir yatırımla hayat geçireceklerini ifade eden Yüce, bu proje hizmete girdiğinde Sakarya’nın enerji üretimiyle yılda 750 milyon TL gelir elde edeceğini açıkladı. Bir başka üretim odaklı yeni nesil proje olan Karaman GES’te 14 bin güneş paneliyle yılda 4 bin hanenin enerji ihtiyacını karşılayacak kapasitede üretim yapacaklarını vurguladı.
SASKİ’nin kurulan özel laboratuvarda 300 farklı parametrede incelenen içme suyunu sunarak İSO 9001 Kalite Su Yönetim Belgesi’ni alan ilk su idaresi olduğunu hatırlatan Yüce, 215 milyon TL’lik yatırımla hayata geçen Akçay Barajı’nı anlattı. Ayrıca 120 milyon TL’lik Kaynarca su arıtma, 10 bin 750 metrelik sondaj, 763 kilometrelik şebeke yenileme ile toplamda 150 milyon TL’yi bulan içme suyu ile kanalizasyon şebeke imalatı projelerine değindi.