USD 34,27
EUR 37,50
ALTIN 2.928,22
BIST100 8.876
23. Uluslararası Sapanca Şiir Akşamı'nda “Filistin’e özgürlük” mesajı - Sayfa 2

Türkiye’den ve dünyadan birçok şairin katılımıyla gerçekleştirilen programda, birbirinden özel şiirler katılımcılara anlamlı bir akşam yaşattı. 

 

23. Uluslararası Sapanca Şiir Akşamı'nda “Filistin’e özgürlük” mesajı - Sayfa 3

Mazlumlara ses oldular

Değerli şiir sanatçıları, festivalin ilk akşamında “Daha özgür bir Filistin” mesajı vererek okudukları seçkin eserlerle mazlumların sesi oldu.

 

23. Uluslararası Sapanca Şiir Akşamı'nda “Filistin’e özgürlük” mesajı - Sayfa 4

Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Alpay Şirin’in yanı sıra programda İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Bakırtaş, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan meydan, SAÜ Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Yılmaz Daşcıoğlu, öğretim üyeleri, öğrenciler ve sanat severler yer aldı.

 

23. Uluslararası Sapanca Şiir Akşamı'nda “Filistin’e özgürlük” mesajı - Sayfa 5

“Sakarya’yı sanatla buluşturmak için çalışıyoruz”

Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Alpay Şirin, “Büyükşehir Belediyesi olarak kültür ve sanatın toplumu bir arada tutan önemli bir değer olduğunu düşünüyoruz. Sanatla beslenen bir şehir inşa etme yolunda her yaştan vatandaşlarımızı sanatla buluşturmak için çalışıyoruz. Bugün şiirin gücüyle bir araya geldiğimiz akşamda, ana tema olarak Filistin’i belirledik. Çünkü şiir bir hakikatin sesi olabilir. Filistin tüm insanlığın ortak bir meselesidir.” dedi.