USD 33,98
EUR 37,67
ALTIN 2.728,39
BIST100 9.771

2024 YKS tercihlerinde onaylandıktan sonra değişiklik yapılabilir mi?

YKS tercihleri için beklenen süreç başladı. Milyonlarca üniversite adayının katıldığı YKS sınavının ardından sonuçlar açıklandı ve tercihler, 25 Temmuz Perşembe günü itibarıyla alınmaya başlandı. Peki 2024 YKS tercihlerinde onaylamadan değişiklik yapılabilir mi? Detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz...

2024 YKS tercihlerinde onaylandıktan sonra değişiklik yapılabilir mi?
25 Temmuz 2024 | 09:43
Son Güncelleme:

2024 YKS TERCİHLERİ DEĞİŞTİRİLEBİLİR Mİ?

25 Temmuz 2024 tarihinde başlayan YKS tercihleri 2 Ağustos Cuma gününe kadar devam edecek. ÖSYM kılavuz bilgilerine göre belirtilen tercih süresi içinde yer alan tarihlerde tercih listesi üzerinde değişiklik yapılabilecek.

Tercih sistemi, tercih süresi bitene kadar açık olacak. Listelerini değiştirmek isteyen adaylar https://ais.osym.gov.tr adresinden ÖSYM AİS giriş bilgileri ile işlemlerini gerçekleştirebilecek.

2024 YKS TERCİHLER ONAYLANDIKTAN SONRA DEĞİŞTİRİLİR Mİ?

Tercih süresi sonrası onay ardından tercihlerde değişiklik yapılamayacak. Bu kapsamda, adaylar tercih listelerindeki son güncellemeyi 2 Ağustos Salı gününe dek yapmalıdır.

2024 YKS TERCİHLERİ KAÇ KEZ DEĞİŞTİRİLİR?

Tercih sistemi, tercih süresi bitene kadar açık olacağından tercih listesi üzerinde değişiklik yapmak isteyen adaylar, 2 Ağustos Cuma gününe kadar, tercih listelerinde istedikleri sayıda güncelleme yapabilirler.

2024 YKS TERCİH DÜZELTME NASIL YAPILIR?

ÖSYM'de yer alan bilgiye göre adaylar, tercih bildirim işlemini tamamlayıp kaydettikten sonra "Tercih Süresi" içerisinde https://ais.osym.gov.tr internet adresinden tercihlerinizde değişiklik yapabilecek. Tercih süresi bitene kadar, sisteme işlenen tercihlerde değişiklik yapılabilecek.

2024 YKS TERCİHLER HANGİ PUAN TÜRÜNE GÖRE YAPILACAK?

YKS sonuçlarında; Sınav Puanları ve Yerleştirme Puanları olarak iki farklı puan tablosu yer alıyor. Üniversite tercihleri doğrultusunda "Yerleştirme Puanları" esas alınacak olup, "Sınav puanları" kısmında yer alan rakamlar alınan ham puanı temsil etmektedir. Yani YKS sonuçları doğrultusunda yerleştirme puanları ve başarı sıralaması, tercihlerde kullanılacak rakamlardır.

Bir üniversiteye girebilmek için sadece sınav puanınız etkili değildir. Sınav puanı ham haldedir. Sınav puanına ortaöğretim başarı puanı hesaplanarak eklenir ve ortaya yerleştirme puanı çıkar. YKS yerleştirmelerinde puanını kullanılarak tercih yapılır. Üniversite tercihleri yapılırken "Yerleştirme Puanları" esas alınacak olup "Sınav puanları" kısmında bulunan rakamlar, alınan ham puanı göstermektedir.