USD 34,11
EUR 38,13
ALTIN 2.870,41
BIST100 9.932

20 Eylül 2024 Cuma Hutbesi: "Peygamberimiz (S.A.S) ve Şahsiyet İnşası"

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan 20 Eylül 2024 tarihli Cuma hutbesinin konusu “Peygamberimiz (S.A.S) ve Şahsiyet İnşası” olarak belirlendi. Hutbede, Müslümanın şahsiyetinin imanın, ibadetlerin ve güzel ahlakın inşasıyla şekillendiği vurgulanıyor. Peygamber Efendimizin örnek ahlakı ve ibadetleri, huzurlu bir hayatın temel unsuru olarak ele alınıyor.

20 Eylül 2024 | 12:50
Son Güncelleme:
20 Eylül 2024 Cuma Hutbesi: "Peygamberimiz (S.A.S) ve Şahsiyet İnşası" - Sayfa 1

Muhterem Müslümanlar!

Yüce Rabbimiz, insanı yeryüzünün en değerli varlığı olarak yaratmış, ona iman, akıl ve irade bahşetmiştir. İnsanın; adalet, merhamet, güven, doğruluk ve güzel ahlak gibi değerlerle şahsiyetini inşa etmesini istemiş, bunun yolunu da ona göstermiştir. Bu yol; kişinin Kur’an-ı Kerim ile kimliğini inşa etmesi, Allah Resûlü (s.a.s)’in sünneti ile karakterini şekillendirmesidir.

20 Eylül 2024 Cuma Hutbesi: "Peygamberimiz (S.A.S) ve Şahsiyet İnşası" - Sayfa 2

Aziz Müminler!

Müslümanın şahsiyetini oluşturan, fıtratını koruyan; ona kimlik kazandıran, hem dünyada hem de ahirette mutluluğa ulaştıran en büyük nimet, imandır. İman, kuru bir sözden ibaret değildir. İman, bütün davranışlarımızı güzelleştiren bir cevherdir.

20 Eylül 2024 Cuma Hutbesi: "Peygamberimiz (S.A.S) ve Şahsiyet İnşası" - Sayfa 3

Hayatın olumsuzlukları karşısında bizleri güçlü kılan bir değerdir. Sıkıntılara imanla tahammül edilir; endişeler, imanla huzura kavuşur. Üzüntüler sevince, korkular cesarete imanla dönüşür. Ayrılıklar yerini kardeşliğe, düşmanlıklar yerini dostluğa imanla bırakır.

20 Eylül 2024 Cuma Hutbesi: "Peygamberimiz (S.A.S) ve Şahsiyet İnşası" - Sayfa 4

Kıymetli Müslümanlar!

Müslümanın şahsiyetini şekillendiren unsurlardan biri de ibadetlerdir. İbadetler, imanımızın gereği, Rabbimizin verdiği nimetlere karşı şükrümüzün ifadesidir.