USD 34,29
EUR 37,03
ALTIN 3.029,35
BIST100 8.908

2. Uluslararası Miras Dil ve Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretimi Sempozyumu Başarıyla Tamamlandı

Sakarya Üniversitesi ortaklığında düzenlenen 2. Uluslararası Miras Dil ve Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretimi Sempozyumu, İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde başarıyla gerçekleştirildi. Türkçe öğretimine yönelik yeni yaklaşımlar ve projeler tartışıldı, önemli sunumlar yapıldı.

01 Ekim 2024 | 11:03
Son Güncelleme:
2. Uluslararası Miras Dil ve Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretimi Sempozyumu Başarıyla Tamamlandı - Sayfa 1

Sakarya Üniversitesi’nin ortağı olduğu ve Avrupa Komisyonu tarafından desteklenen Language Tree Projesi kapsamında, YADOT Eğitim Derneği ev sahipliğinde düzenlenen 2. Uluslararası Miras Dil ve Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretimi Sempozyumu (ISOHTEL), İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde başarıyla tamamlandı.Sempozyuma Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Prof. Dr. Cihad Demirli, Türk Dil Kurumu Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Harun Şahin gibi önemli isimler katıldı.

2. Uluslararası Miras Dil ve Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretimi Sempozyumu Başarıyla Tamamlandı - Sayfa 2

Türkçe'nin Önemi Vurgulandı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, sempozyumda yaptığı konuşmada Türkçenin, Türkiye’nin sadece iç ilişkilerinde değil, aynı zamanda uluslararası alanda da güçlü bir bağ kurduğunu belirtti. Tekin, Türkçenin yaygınlaştırılmasına yönelik birçok program düzenlediklerini ifade etti ve yurt dışında yaşayan Türk çocuklarına Türkçe öğretimi konusunda yürütülen çalışmaların önemine değindi.

2. Uluslararası Miras Dil ve Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretimi Sempozyumu Başarıyla Tamamlandı - Sayfa 3

Yeni Eğitim Yaklaşımları

Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Prof. Dr. Cihad Demirli, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında, Türkçenin ulusal ve uluslararası düzeyde daha etkin öğretilmesine yönelik yeni stratejiler geliştirdiklerini belirtti. Dil öğretiminde dört temel beceri olan okuma, yazma, dinleme ve konuşma üzerine yoğunlaştıklarını vurguladı.

2. Uluslararası Miras Dil ve Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretimi Sempozyumu Başarıyla Tamamlandı - Sayfa 4

Dil Öğretiminde Yeni Yaklaşımlar

Sempozyumda, Language Tree Projesi (Dil Ağacı) kapsamında yürütülen iş paketlerinden elde edilen sonuçlar ve araştırmalar paylaşıldı. Özellikle genç göçmenler ve Avrupa’daki iki dilli Türk gençlerine yönelik ihtiyaç analizleri ve konuşma robotları gibi yenilikçi projeler tanıtıldı. Projede yer alan araştırmacılar, Türkçe öğretiminde interaktif etkinlikler ve teknolojik çözümler üzerine sunumlar yaptı.