USD 34,29
EUR 37,18
ALTIN 3.000,93
BIST100 8.854

18 ilde evler yerinde dönüşüyor! İşte konut ve iş yeri için destek tutarları

Deprem bölgesinde 'Yerinde Dönüşüm' desteği başvuruları devam ederken 45 bin konut/ iş yerinin (bağımsız bölümün) inşası başladı. Destek kapsamında vatandaşa vergi ve harçlardan muafiyetler sunulurken, İlk konut ve iş yeri için destekten faydalanan vatandaşlar 2 ve 3. konut/iş yeri için de proje desteği ve kredi imkanı sunuluyor. Peki ne kadar destek sağlanıyor? Hangi aşamada ne kadar ödeniyor? İşte detaylar...

19 Ekim 2024 | 13:03
Son Güncelleme:
18 ilde evler yerinde dönüşüyor! İşte konut ve iş yeri için destek tutarları - Sayfa 1

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na bağlı Kentsel Dönüşüm Başkanlığı afetlerden etkilenen 18 ilde 'Yerinde Dönüşüm' desteğiyle vatandaşların yeni ev ve iş yerlerine kavuşmasını sağlıyor.

18 ilde evler yerinde dönüşüyor! İşte konut ve iş yeri için destek tutarları - Sayfa 2

AFETZEDELERE 11 MİLYAR TL DESTEK SAĞLANDI

e-Devlet üzerinden bugüne kadar 255 bin aktif başvuru alındı. Yerinde Dönüşüm ofislerinde 125 bin afetzede ile yüz yüze görüşme yapıldı. Başvurular devam ediyor.

18 ilde evler yerinde dönüşüyor! İşte konut ve iş yeri için destek tutarları - Sayfa 3

VERGİ VE HARÇ MUAFİYETİ

Bu destekle 45 bin konut/ iş yerinin (bağımsız bölümün) inşası başladı. 20 bin bağımsız bölüm tamamlanmak üzere, 25 bin bağımsız bölüme daha destek verilecek.

18 ilde evler yerinde dönüşüyor! İşte konut ve iş yeri için destek tutarları - Sayfa 4

 Yerinde Dönüşüm ile evini ve iş yerini yenileyenler için vergi ve harçlardan muafiyetler de sunuluyor. Evini yeniden yaptıranlar da ruhsat tarihinden itibaren 1 yıl içinde başvuru yapıp bu desteği alabiliyor.