USD 33,98
EUR 37,84
ALTIN 2.820,36
BIST100 9.577

18 günde 'En zengin insan' unvanını kaybetti! Gerekli uyarılar yapılmıştı

Dev e-ticaret platformu Temu'nun sahibi Colin Huang, 18 günde 'Çin'in en zengin insanı' unvanını kaybetti. Huang, ülkenin şişe su devi Zhong Shanshan'ı geçerek Çin'in en zengin insanı olmuştu. Huang, güncel servetiyle milyarderler endeksinde 4. sıraya geriledi.

18 günde 'En zengin insan' unvanını kaybetti! Gerekli uyarılar yapılmıştı
27 Ağustos 2024 | 15:06
Son Güncelleme:

Popüler Çinli e-ticaret platformu Temu'nun kurucusu Colin Huang, şirketinin hisselerinin çakılmasıyla 18 günde 'Çin'in en zengini' statüsünü kaybetti.

ARTIK ÇİN'İN EN ZENGİNİ O DEĞİL

Popüler Çinli e-ticaret platformu Temu'nun sahibi olan PDD Holding Grubu'nun kurucusu Colin Huang 'Çin'in en zengini' statüsünü kaybetti.

ŞİRKETİN HİSSELERİ ÇAKILDI

PDD Holdings hisselerindeki düşüşle Huang'ın serveti 14,1 milyar dolar azaldı. Bu, hissedeki en büyük bir günlük kayıp olarak kayda geçti.

MİLYARDERLER ENDEKSİNDE 4. SIRAYA GERİLEDİ

Bloomberg Milyarderler Endeksine göre Huang 35,2 milyar dolar net servetiyle 4. sıraya geriledi.

ÜLKENİN ŞİŞE SU DEVİNİ GEÇEREK 1. OLMUŞTU

Huang, 8 Ağustos'ta ülkenin şişe su devi Zhong Shanshan'ı geçerek Çin'in en zengin insanı olmuştu. Zhong Pazartesi günü 50 milyar dolar servetiyle yeniden zirveye yükseldi.

SATIŞLARIN YAVAŞLAYACAĞI UYARISI YAPILMIŞTI

PDD'nin gelirleri çeyreklik bazda analist tahminlerinin altında kalmış ve satışların yavaşlayacağı uyarısı yapılmıştı. Şirket CEO'su Chen Lei farklı cephelerde artan rekabet olduğunu ve dış zorluklar nedeniyle gelir büyümesinin kaçınılmaz olarak baskı altında kalacağını belirtmişti.

NET SERVETİ 71,5 MİLYAR DOLARA ULAŞMIŞTI

Eski bir Google mühendisi olan Huang PDD'yi 2015 yılında kurmuş, 2021 yılının başlarında Huang'ın net serveti 71,5 milyar dolara ulaşmıştı. Alışveriş platformu Temu, diğer platformlara göre daha ucuz olmasıyla öne çıkıyor.
Türkiye'de geçtiğimiz günlerde elektronik ortamda verilen, yurtdışından gelen siparişlerde ek gümrük vergisi düzenlemesinin yürürlüğe girmesiyle Temu gibi e-ticaret sitelerinden yapılacak yurt dışı alışverişlerde hızlı kargo alışveriş limiti 150 eurodan 30 euro seviyesine düşürülmüştü.