USD 33,98
EUR 37,67
ALTIN 2.728,39
BIST100 9.771

15 İl İçin Kuvvetli Yağış Uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, Karadeniz Bölgesi'nin kıyı kesimi ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda kuvvetli yağış bekleniyor. Bu nedenle 15 il için "turuncu" ve "sarı" kodlu uyarılar yapıldı.

15 İl İçin Kuvvetli Yağış Uyarısı
27 Temmuz 2024 | 16:47
Son Güncelleme:

Yurt genelinde parçalı ve yer yer çok bulutlu hava beklenirken, Marmara’nın doğusu, İç Anadolu’nun kuzeydoğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi, Ankara çevreleri, Mersin'in doğusu, Adana'nın güney ve batısı ile Hatay'ın kıyı kesimlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların, Karadeniz kıyıları, Artvin, Kars ve Ardahan çevreleri ile Erzurum'un kuzey kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Kuvvetli yağış beklenen, Ordu ve Samsun için "turuncu", Artvin, Erzurum, Giresun, Kars, Kastamonu, Rize, Sakarya, Sinop, Trabzon, Zonguldak, Bartın, Ardahan ve Düzce için "sarı" kodlu uyarıda bulunuldu.

Meteoroloji yetkilileri, vatandaşların ve yerel yönetimlerin gerekli önlemleri alması gerektiğini belirterek, ani sel, su baskını, yıldırım düşmesi, dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunmasını istedi.