USD 34,10
EUR 38,09
ALTIN 2.875,03
BIST100 9.900

14 Bin Üye, 25 Bin Eserle Sakarya'nın Gözdesi: Faik Baysal Kütüphanesi

Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin Aziz Duran Parkı içinde yer alan Faik Baysal Kütüphanesi, 25 bin eseri ve 14 bin üyesiyle yeşilin kalbinde huzurlu bir çalışma alanı sunuyor. Kütüphane, yeni eğitim döneminde de gençlerin gözdesi olacak.

08 Eylül 2024 | 13:15
Son Güncelleme:
14 Bin Üye, 25 Bin Eserle Sakarya'nın Gözdesi: Faik Baysal Kütüphanesi - Sayfa 1

Yıllardır Sakaryalılara hizmet veren Faik Baysal Kütüphanesi, ağaçlarla çevrili huzurlu ortamıyla özellikle öğrencilerin tercih ettiği bir mekân haline geldi. İçerisinde 25 bin farklı eser barındıran kütüphane, 14 bin üyeye ulaşarak Sakarya’nın kültürel merkezlerinden biri oldu.

14 Bin Üye, 25 Bin Eserle Sakarya'nın Gözdesi: Faik Baysal Kütüphanesi - Sayfa 2

25 Bin Kitap, 14 Bin Üye

Kütüphane, roman, hikâye, şiir, tiyatro, tarih, coğrafya, İslam, bilim, sanat gibi birçok alanda eserlere ev sahipliği yapıyor. Sakaryalıların yoğun ilgisiyle karşılaşan kütüphane, her yıl binlerce öğrenci ve kitapseveri ağırlıyor.

14 Bin Üye, 25 Bin Eserle Sakarya'nın Gözdesi: Faik Baysal Kütüphanesi - Sayfa 3

Öğrencilerin Vazgeçilmezi

Yazın serin, kışın ise sıcak bir çalışma ortamı sunan Faik Baysal Kütüphanesi, özellikle sınav dönemlerinde öğrencilerin en çok tercih ettiği mekanlardan biri. Vize ve final dönemlerinde Sakarya Üniversitesi ve Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi öğrencileri için geç saatlere kadar açık kalacak.

14 Bin Üye, 25 Bin Eserle Sakarya'nın Gözdesi: Faik Baysal Kütüphanesi - Sayfa 4

Gençleri Kitaba Teşvik Ediyor

Faik Baysal Kütüphanesi, kitap okuma alışkanlığı kazandırmayı hedefleyerek Sakarya’daki öğrencileri okumaya teşvik ediyor. Ayrıca yaş gruplarına uygun kitap hediyeleri ve ayraçlarla ziyaretçilerini kitapla buluşturan kütüphane, yeni eğitim döneminde de gençlerin en çok tercih edilen mekânlarından biri olmaya hazırlanıyor.