USD 34,29
EUR 37,00
ALTIN 3.018,41
BIST100 8.760

11 yaşındaki Muhammet Ali Avcı akranı sayesinde hayatta!

Ankara Hacettepe Üniversitesi Çocuk Hastanesi'nde 2 yıldır kalp yetmezliği tedavisi gören 11 yaşındaki Muhammet Ali Avcı, geçen hafta Mersin'de hayatını kaybeden aynı yaştaki çocuğun bağışlanan kalbinin nakledilmesiyle hayata tekrar sarıldı.

20 Ekim 2024 | 15:03
Son Güncelleme:
11 yaşındaki Muhammet Ali Avcı akranı sayesinde hayatta! - Sayfa 1

Antalya'nın Serik ilçesinde yaşayan Muhammet Ali Avcı'ya 2022 yılında kalp rahatsızlığı şikayetiyle gittiği hastanede, 'kalp yetmezliği' tanısı konuldu.

11 yaşındaki Muhammet Ali Avcı akranı sayesinde hayatta! - Sayfa 2

Önce İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi ve ardından Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören Avcı, daha sonra Ankara Hacettepe Üniversitesi Çocuk Hastanesi'ne sevk edildi. Avcı, burada acil kalp nakli için sıraya alındı. 2 yıldır kontrolleri yapılan Avcı, durumunun ağırlaşması üzerine 1 ay önce hastanede tedaviye alındı.

11 yaşındaki Muhammet Ali Avcı akranı sayesinde hayatta! - Sayfa 3

Avcı, geçen hafta Mersin'de hayatını kaybeden kendisi gibi 11 yaşında olan çocuğun bağışlanan kalbinin nakledilmesiyle yeniden hayata sarıldı. Avcı, 8 Ekim'de gerçekleştirilen başarılı operasyonun ardından hastaneden taburcu olmayı bekliyor.

11 yaşındaki Muhammet Ali Avcı akranı sayesinde hayatta! - Sayfa 4

"UMUTSUZDUK AMA YİNE DE BEKLEDİK"

Muhammet Ali'nin annesi Bahriye Avcı, 2 yıldır kalp nakli beklediklerini belirterek, "Umutla bekledik. 1 ay boyunca hastanede yattık. Umutsuzduk ama yine de bekledik. Doktorlarımız, hemşirelerimiz bize öyle güzel umut verdiler ki onların o verdikleri umutlar sayesinde bekledik. Sonra doktorlar, 'Gözün aydın, kalp nakli bulundu' dedi.