USD 34,11
EUR 38,13
ALTIN 2.872,92
BIST100 9.900
10 yaşında verdiği sözü 50 yaşında tuttu! - Sayfa 2

Çocukken yapmak istediği işin peşinden giden ve İstanbul'da lastikçi dükkanı açan Çınar, Meslek Lisesi'ne kaydoldu. Önce kalfalık belgesini daha sonra ustalık belgesini ve ardından ise usta eğitici belgesini aldı.

10 yaşında verdiği sözü 50 yaşında tuttu! - Sayfa 3

Diplomaları dayısına getiren Çınar'a, dayısı 40 yıl önce kendi kullandığı otomobili bularak hediye aldı. Mutluluğu adeta gözlerinden okunan Mahmut Çınar, otomobilin kendisine çocukluğunda yaşadığı güzel hâtıraları hatırlattığını dile getirdi. Ayrıca Çınar, çocukken yapmak istediği işin peşinden giderek İstanbul'da bir lastikçi dükkanı açtı.

10 yaşında verdiği sözü 50 yaşında tuttu! - Sayfa 4

Olayın hikayesini anlatan Mahmut Çınar, “Ben 10-11 yaşlarındayken İstanbul'dan, Sakarya'ya dayımları ziyarete geliyordum. Benim rahmetli babam da oto tamircisiydi. Dayımlarda burada oto lastikçiydi. O yıllarda bana ‘büyüyünce ne olacaksın' diye sorduklarında tamirci veya lastikçi olacağım diye cevap veriyordum. Neden diye soruyorlardı, dayımda bu arabadan vardı o zaman ben de o bu arabadan alacağım diyordum. Dayımlar da sağ olsun o zamanlar beni okumaya teşvik etmek için ‘sen oku diplomalarını al, biz sana bu arabadan alacağız' diye söz veriyorlardı. Beni okumaya ikna etmek için” dedi.

10 yaşında verdiği sözü 50 yaşında tuttu! - Sayfa 5

Çınar, “Tabii yıllar geçti, ben o dönemde okulda okulu bıraktım ve iş hayatına açıldım. Bundan yaklaşık 4 yıl önce dayımla beraber seyahat ederken aynı bu model bir araba gördük ve dayıma ‘hatırlıyor musun bu arabadan sözüm vardı bana' dedim. O da bana, ‘sen diplomanı aldın mı sanki' diye takıldı ve gülüştük. Daha sonrasında ben Sakarya'dan, İstanbul'a döner dönmez hemen orada Meslek Lisesi'ne gidip kaydımı oluşturdum. Önce kalfalık belgesini, bir yıl sonra ustalık belgesini ve 2024'ün dördüncü ayında da usta eğitici belgesini aldım. Belgelerimin fotoğraflarını çekerek dayıma gönderdim. ‘Dayı ben diplomaları aldım, sıra sende ben sözümü tuttum' diye takıldım ona. O da sağ olsun Sakarya'da kendi kullandığı arabayı bulmuş. Yaklaşık 15 yıldır bu aracı garajından çıkarmayan Mümtas ağabeyimiz de sağ olsun olayı duyunca aracı sattı. Her ne kadar satmış olsa da hediye etmiş sayıyorum, dayım da bana bu aracı hediye etti” diye konuştu.