USD 34,26
EUR 37,64
ALTIN 2.905,72
BIST100 8.979
10 sanatçı Kapadokya'da resim sergisi açtı - Sayfa 3

Ressam Jale Ersoy'da açıklamasında Kapadokya'da sergi açtığı için çok mutlu olduğunu söyleyerek; "Burasının ilk yer altı müzesi olduğunu duydum. Bu nedenle çok mutlu oldum. Birbirinden farklı 15 eser ile bu sergiye katıldım. Sanatseverler bu sergimize gelir gezerler ise çok mutlu olurum” şeklinde konuştu.

10 sanatçı Kapadokya'da resim sergisi açtı - Sayfa 4

Ressamlığa Çocukluk yıllarında başladığını söyleyen Ressam Rafet Öztan'da Kapadokya'nın bir çok sanatçıya ilham verdiğini söyledi. 

10 sanatçı Kapadokya'da resim sergisi açtı - Sayfa 5

Öztan “ilk okul dönemlerimde resme ilgim vardı. İlkokul öğretmenin beni resim yapmaya teşvik etti ve özendirdi. O günden itibaren resim yapıyorum. Kapadokya bölgesi ressamlara çok ilham veren yerler. Bu nedenle Kapadokya'da sergi açtığım için de ayrıca mutluyum” ifadelerini kullandı.

10 sanatçı Kapadokya'da resim sergisi açtı - Sayfa 6

Ressam Engin Şahin'de “Bu sergimizi Türkiye'nin ilk yer altı müzesinde açtık. Eserlerim daha çok Anadolu motiflerinden oluşuyor. Özellikle halı motiflerinden yaptığım çalışmalar. Çalışmalarımda doğu batı sentezi de bulunuyor. Burada yaklaşık 6 ay süren bir çalışmamı da sergiliyorum” ifadelerine yer verdi.