USD 34,25
EUR 37,79
ALTIN 2.929,81
BIST100 8.882

10 sanatçı Kapadokya'da resim sergisi açtı

Dünyaca ünlü 10 ressamın katıldığı karma resim sergisi Kapadokya'da açıldı.

25 Eylül 2024 | 13:25
Son Güncelleme:
10 sanatçı Kapadokya'da resim sergisi açtı - Sayfa 1

Türkiye'nin ilk yer altı müzesi olan Güray Müzede sergilenen bir birinden güzel resimler, sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Sergiyi gezen Nabila Zen, “Sergiyi çok beğendim. Buradaki tablolar çok güzel. Her sanatçı kendisini çok güzel ifade etmiş” dedi. 

10 sanatçı Kapadokya'da resim sergisi açtı - Sayfa 2

Serginin küratörlüğünü yapan Hakan Öztan'da açıklamasında “Küratörlüklerini ben ve eşimin yaptığı güzel bir sergi oldu. Şu an burada dünyaca ünlü 10 sanatçının eserleri sergileniyor. Kapadokya'da yapmamızın amacı, Kapadokya'daki turist popülasyonunun kültürel turizme hizmet ettiğine inandığımız için sergimizi burada açmak istedik. Sergimizi açtığımız mekânda dünyadaki tek yer altı müzesi olması nedeniyle, sergimize ayrı bir anlam kattı” dedi.

10 sanatçı Kapadokya'da resim sergisi açtı - Sayfa 3

Ressam Jale Ersoy'da açıklamasında Kapadokya'da sergi açtığı için çok mutlu olduğunu söyleyerek; "Burasının ilk yer altı müzesi olduğunu duydum. Bu nedenle çok mutlu oldum. Birbirinden farklı 15 eser ile bu sergiye katıldım. Sanatseverler bu sergimize gelir gezerler ise çok mutlu olurum” şeklinde konuştu.

10 sanatçı Kapadokya'da resim sergisi açtı - Sayfa 4

Ressamlığa Çocukluk yıllarında başladığını söyleyen Ressam Rafet Öztan'da Kapadokya'nın bir çok sanatçıya ilham verdiğini söyledi.